Momotoko

Momotokon sisustuksessa skandinaavinen muotoilu sekoittuu aasialaiseen katuruokalaan kekseliäällä tavalla.

Japanilaisen keittiön antimia tarjoava Momotoko avautui Espoon Iso-Omenaan keväällä 2017. 150-neliöisessä ravintolassa on 50 asiakaspaikkaa. Ravintolan sisustuksessa skandinaavinen muotoilu sekoittuu aasialaiseen katuruokalaan kekseliäällä tavalla.

Suunnittelua tiimityönä

Momotokon omistajan Menkki Kamin toiveena oli saada ravintolaan street food -henkeä skandinaavisuudella höystettynä. Suunnittelua lähdettiin viemään eteenpäin kahden suunnittelijan voimin. Sisustusarkkitehti Sanni Herttuainen sai Standilta tuekseen Saku Lumivirran, jonka materiaalien tuntemus ja tekninen osaaminen täydensivät Sannin luovaa tilasuunnittelua.

Rouheutta ja modernia muotoilua

Momotokon sisustuksen idea rakentui siellä tarjottavan ruoan ja ruokakulttuurin ympärille. Poikkeuksellisen korkea tila rajattiin kattoon asennetun nuudeliputouksen avulla. Valtaisat syömäpuikot ja köysistä punotut nuudelit toimivat tehokkaana katseenvangitsijana ja tuovat kekseliäällä tavalla esille ravintolan ylpeyden – aidon Ramen-nuudelikeiton.

Standin toteuttamissa kalusteissa ja rakenteissa kiinnitettiin erityishuomiota käytettäviin materiaaleihin ja muotoiluun. Vaalean puun ja betonin liitto tuo tilaan sekä lämpöä että rouheutta. Modernit muodot ovat pelkistettyjä ja jättävät tilaa ruoan väreille ja moniuloitteiselle makumaailmalle.

“Ravintolan toteutus meni nappiin. Suunnittelussa huomioitiin toiveeni ja onnistuttiin myös yllättämään hauskoilla yksityiskohdilla. Huolimatta tiukasta aikataulusta, laadusta ei tingitty. Ravintolasta tuli juuri sellainen kuin toivoin”, toteaa Menkki Kam.