Haiku

Merellisen tunnelman ympärille rakentuva sushibuffet Haiku panostaa laatuun sekä palvelussa että sisustuksessa.

Merellisen tunnelman ympärille rakentuva sushibuffet Haiku panostaa palveluun ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Laatu näkyy myös ravintoloiden sisustuksessa, joissa kalusteiden ja materiaalien valintaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Ravintolaketjun sisustuskonseptin on ideoinut Signan suunnittelija. Signa on toteuttanut sisustuksen neljään Haikuun, joista kaksi sijaitsee Helsingissä ja kaksi Jyväskylässä.

Haikussa nautitaan kaikilla aisteilla

Haikun omistaja Emily Wu halusi ravintoloilleen sisustuskonseptin, joka haastaa perinteisen buffetin mallin. “Buffetin ei tarvitse olla linjastolounas. Me haluamme, että ihmiset rauhoittuvat hyvä ruoan äärelle ja viihtyvät”, toteaa Emily.

Ravintoloiden tilasuunnittelussa huomioitiin asiakkaan tavoite. Tilaan sijoiteltiin sohvaryhmiä ja rimoista rakennettujen tilanjakajien avulla lisättiin intiimiä tunnelmaa ja visuaalisuutta. Buffet-tarjoiluja varten suunniteltiin kaluste, joka upotettiin tilan muuhun sisustukseen.

Haikun värimaailma on täynnä toimivia kontrasteja. Lohenpunaisen ja petrolin liitto on tehokas ja sopii myös hyvin yhteen Haikulle tunnusmerkiksi muodostuneen koskikuvan kanssa. Puumateriaaliksi kalusteisiin ja rakenteisiin valikoitui lämmin oliivisaarni.

Laadukkaita toteutuksia – mutkatonta yhteistyötä

Haikujen kalusteet sekä kuvatulosteet on valmistettu Signan omissa tuotantotiloissa Vantaan Petikossa. Uusien ravintolatoteutusten lisäksi asiakkaan aikaisempiin ravintoloihin on tehty kalusteita sekä kevyttä ilmeen kohotusta. “Signan kanssa on ollut mutkatonta tehdä yhteistyötä. Arvostan luovaa suunnittelua sekä laadukasta in-house tuotantoa”, toteaa Emily.