Esteettömät opasteet

Esteetön opastus

Olemme olleet mukana lukuisissa projekteissa, joissa opastemaailma on rakennettu esteettömyyttä kunnioittaen. Esteettömässä opastesuunnitelmassa on usein pistekirjoitusopasteet, kohotekstit ja –symbolit, kohokarttoja sekä lattiaan kiinnitettävät lattiatunnisteet.

Ympäristöministeriön ohje rakennuksen esteettömyydestä: ”Rakennuksen esteettömyyttä koskevien vähimmäisvaatimusten tarkoitus on edistää ihmisten yhdenvertaisuutta: kaikkien yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnan toimintoihin, käyttää palveluita, työskennellä, valita asuinpaikkansa ja asua kotonaan. Esteetön rakennus on kaikille käyttäjille toimiva ja turvallinen. Esteettömyys edistää kaikkien arjen sujuvuutta, mutta erityisen tärkeää esteettömyys on henkilöille, joilla on väliaikaisesti tai pysyvästi liikkumis- tai toimimisesteitä, kuten iäkkäille ja vammaisille henkilöille.”

Meillä on käytössämme kohotulostukseen tarkoitettu tasotulostin, jolla kohomerkinnät saadaan tehtyä kestävästi useille eri pinnoille kuten alumiini, akryyli ja puupinnat. Olemme olleet mukana esimerkiksi Oodin opasteprojektissa, jossa opasteiden sokeainkirjoituksen tulee kestää kovaa mekaanista kulutusta vahingoittumatta.

Kohotulostusta käytetään paljon myös ulkonäkösyistä. Etenkin puupinnalle tehtynä saadaan arvokkaan näköisiä opasteita kiinteistöihin. Samassa opasteessa voi olla osa kohotettua tulostetta ja osa tavallista tulostusta.

 

Opaste jaloilla - Pulverimaalattu metalli ja puu - Tuloste
Seinäopaste - Akryyli
Esteettömät opasteet - Lattiaopaste - Messinki
Opaste jaloilla - Akryyli